A bejegyzéseken belül a Tippek, tanácsok között találhatóak az álláskereséssel kapcsolatos cikkek. Női oldalról közelítem a munkahely keresést, de időről-időre olyan írások is lesznek, amit bárki hasznosnak vélhet. Ha személyre szabottan lenne szükséged tanácsadásra, kérlek fordulj hozzám bizalommal elérhetőségeim egyikén.

 

Miért kezdtem el?

Állást szerintem életében egyszer biztos, hogy mindenki megpályázott már, de van olyan, akivel ötször-hatszor is előfordult ez. Mindig nagy lelkesedéssel vágunk bele, de rövid időn belül – ha nem tudunk elhelyezkedni – kétségbe esünk. Mi lesz velem? Hol fogok dolgozni? Miből fogok megélni? Amikor hosszabb kihagyás után térünk vissza a munka világában ez még nehezebbnek tűnik. A kiesett időben nem biztos, hogy nyomon követtük a munkaerő-piaci változásokat, így könnyen úgy tűnhet lemaradtunk.

Egyszerre kell tervezgetni és dolgozni, mert ha valamelyik kimarad a kettő közül, nem teljes az élet.” Szabó Magda

A munkába való visszailleszkedésre fel kell készülni: mentálisan, ismeretanyagban. Előre végig lehet gondolni, tervet készíteni, hogy mikor mit teszünk azért, hogy munkát vállaljunk. Kisgyermekes Anyukaként nagyon fontosnak tartom, hogy a család és a munka egyensúlyát igyekezzünk minél jobban, a saját igényeink szerint kialakítani. Ehhez a felkészülési időszakhoz, az álláskereséshez igyekszem segítséget adni egy-egy bejegyzéssel.