Lehetne egy furcsa mese kezdete is: Anya otthon mos, főz, tanít, és mindeközben a munkaerőpiacon… De ez most nem mese. Az elmúlt hetek tapasztalatai és egy múlt heti posztom ihlette ezt a cikket. Aktív toborzási specialistaként jelenleg is folyamatban van több munkaerő keresési projektem, így adta magát a téma: Mi a helyzet most a munkaerőpiacon?

Ma a harmadik hetet kezdjük itthon iskola és óvoda nélkül. Minden szülőre, pedagógusra rengeteg plusz feladat hárul. A szülők próbálják az otthoni teendőket és a munkát egy térbe és időben elvégezni. A pedagógusok pedig próbálják online átadni a tudást. Hiszem, hogy mindannyian tanultunk a tavalyi évből és ezt tapasztalom a munkaerőpiacon is. 2020. tavaszán  a legnagyobb állásportálon 13 ezerről ¼-re esett vissza a hirdetések száma. Jelenleg pár százzal kevesebb a futó hirdetés, mint március elején. A személyes kontaktot igénylő területeken sajnos még mindig stagnálás van. Azonban sok helyen jól bevált gyakorlat lett az online interjú, online onboarding folyamat. Ahol az online átállás nem szakította meg a munkafolyamatokat, ott a felvétel folyamatos. Pont ezért, azt gondolom, hogy nem szabad teljesen leállni az álláskereséssel. A kiválasztási folyamat 2-3 hete biztos igénybe vesz. Próbálj meg felszabadítani egy kis időt, akár lehet ez én-idő, amikor ellógsz a home school-ból és fordíthatod a következőkre:

– frissítsd az önéletrajzod, online jelentéted

Az egy pályázat egy cv elv alapján érdemes többször átdolgozni az önéletrajzod. Az online térben külső szemmel nézz rá a Facebook tevékenységedre, illetve a Linkedin profilodra. Ehhez nyújtok segítséged március 25.-én. Részletek ITT

– rendszeresen nézd az álláskereső portálokat és az állást ajánló, anyukáknak szóló Facebook csoportokat (pl.: Nő/Anya/Karrier)

A Nő/Anya/Karrier csoportban heti 6-8 állás megosztásra kerül, elsősorban HR, adminisztráció, pénzügy, marketing területről.
A közösségi médiában található szakmai csoportokban szólj hozzá egy-egy témához, vagy nézz utána egy-egy problémának, ezzel is bővítheted tudásod.

– bővítsd a céges preferencialistád, építs kapcsolatokat az online térben (pl. Linkedin)

Nézz utána azoknak a cégeknek, ahol el tudnád képzelni magad a jövőben, keress kapcsolatot hozzájuk a Facebookon, Linkedin-en.


Végezetül egy személyes tapasztalat. A telefonos megkeresések alkalmával mindenki (IT-s szakembertől az asszisztensig) szabadkozik, hogy gyerekkel van otthon és lehet, hogy közben egy 3-4 éves bele fog szólni a telefonba. Kérlek, higgyétek el: ezt most mindenki elfogadja, persze interjú közben nem szerencsés, hogy „Anya, kész vagyok!” (a mellékhelységből), de sokkal rugalmasabbak az interjúztatók is. Nyugodtan kérj másik időpontot, amikor van segítség a gyermekek körül. Vagy ha lehetséges a nagyobbaktól (2.3. osztályostól) kérj segítséget a kicsik körül, amíg telefonon egyeztetsz. Bevallom ezt kipróbáltam és egy 15-20 perces egyeztetésnél tényleg be lehet őket vetni. 🙂

Sok sikert az álláskereséshez és kitartás az elkövetkezendő hetekhez!