Nem elég azonban a profilunkat szépen összeállítani, érdemes nyitott szemmel járni. Egy-egy szakmai csoportban vagy szakmai poszt alá hozzászólni, mert erre is felfigyelhet a leendő munkáltató HR-ese.

Tematikus csoportokat a Facebook-on könnyen találunk, ha a keresőbe elkezdjük beírni a számunka érdekes szakmai területet. A csatlakozási kérelmek után lehetne beugró kérdések, ezekre is mindig válaszoljunk, mert ezzel érjük el, hogy beengedjenek egy-egy csoportba. Egy két példát kiemeltem, ami munkába visszatérők számára segítséget jelentő oldal vagy csoport, a számuk azonban sokkal több, nézzetek Ti is körül (ha nagyon jót találtok kérlek küldjétek is el):

– Working Moms Hungary https://www.facebook.com/Working-Moms-Hungary-1600734476647588/

– Mommy works Hungary https://www.facebook.com/groups/328414540914750/

– Részmunkaidős állások információs csatornája https://www.facebook.com/groups/238353329865425/

– Restart_Mom https://www.facebook.com/restartmomproject/

Ugyanígy a Linkedin-en is vannak tematikus csoportok. Tapasztalatom alapján inkább a nemzetközi csoportok működnek, de igazából ez ellen csak mi tehetünk, aktívabb részvétel szükséges a helyi csoportokban. Munkába visszatérő csoport pl:

– Visszatérés a munkába/back to work https://www.linkedin.com/groups/8684333/

A szakmai csoportokban, oldalakon lehetőség szerint aktívnak érdemes mutatkozni, így akár ránk is találhatnak. Ha már itt tartunk, ajánlom mindenkinek, akit a közösségi médián keresztül keresnek meg, hogy amennyiben nem érdekli vagy irreleváns az álláslehetőség, akkor is illedelmesen köszönje meg. Mindennek hamar híre mehet. és legközelebb már lehet nem keresnek meg, mert úgyis elutasítóak voltunk. Ha bármi kérdés felmerülne keressetek nyugodtan! Addig is sikeres álláskeresést kívánok!