A múlt heti bátorságpróba alatt azon gondolkodtam, hogy mitől is félhetünk álláskeresés közben: túl hosszú ideig fog tartani, nem találom meg a megfelelő helyet, anyagi bizonytalanságot jelent, nem kellek majd sehova. Ezek és hasonló kérdések keringenek a fejünkben. Első lépésként nagyon fontos, hogy realizáljuk a kérdéseket. Nézzünk szembe a jelenlegi helyzettel. Ahhoz, hogy le tudjuk győzni félelmeinket, annyi nem elég, hogy valami furcsa dolgot érzek, valami nem stimmel. Ez lehet a kezdet, de ettől még a problémát nem fogjuk tudni alaposan megismerni, megoldani pedig egyáltalán nem. A sokszor általam is említett önismeret lehet a kapuja a problémák felszínre hozásának.
A héten elindítunk egy lehetőséget Nőknek, Anyukáknak. Két alkalmas csoportos foglalkozás keretében lesz lehetőségük önmagukra figyelni. Az első alkalommal (2018.11.22-én 10 órától Veszprém, Agóra) helyzetünk megismerése, önmagunk pozicionálása lesz a téma. Hol vagyok most jelenleg? Milyen szereplője vagyok a saját történetemnek? Hogyan tudok fejlődni? Lehet-e változtatni? A kérdés mindenkiben benne van, most lehetőség lesz ezeket felismerni, akár hangosan ki is mondani. Hárman Anyukák, Nők fogjuk vezetni a foglalkozást, inkább csak keretet adunk a saját út bejárásához. Nagyon speciális helyzet, az, amikor egy nő gyermeke születése után, visszatér a munkába. Az anyai szerepre vágyunk már a gyermek megszületése előtt is, próbáljuk elképzelni, milyen lesz vele otthon, hogyan fog fejlődni, hogyan fog működni a család. Mi is változunk ez idő alatt, új szokásaink lesznek, átalakul az életünk. Visszatérni se tudunk már úgy, mint előtte egy hosszabb szabadság után. Még, ha két kézzel ragaszkodunk is a korábbi napi rutinokhoz, munkahelyi feladatokhoz, akkor is idő kell, amíg visszarázódunk, felvesszük a korábbi ritmust. Számomra például kihívás volt, hogy napi szinten használjam az irodai informatikai eszközöket. Pedig itthon is naponta ültem a számítógéphez, mégis másra használtam. Ehhez is vissza kell szokni. De akár lehet említeni az reggel 8-ra való elkészülést, a 8-9 órán át tartó összpontosítást. Ami biztos nem fog gondot okozni az a rendszerezés és a logisztika. Ebbe minden Anyuka gyorsan beletanul, ha kisbabája születik. 🙂
November 22-én megállítjuk az időt és önmagunkat állítjuk a középpontba: munka, magánélet, változás háromszögében.  A két találkozóról is be fogok számolni. Várunk mindenkit szeretettel.